Kunst i hjemmet: Sådan får du mere glæde af kunst i din hverdag

Vælg kunst med omhu! Når du indretter dit hjem med kunst, skaber du en ny fortælling, hvor hvert kunstværk udgør sit efet kapitel. Tænk derfor over hvilke følelser og tanker de enkelte værker vækker i dig - og placer dem de helt rigtige steder i hjemmet. Vi giver dig her fem gode råd til at få kunst i dit hjem på en måde der både gavner æstetikken og trivlsen

Kunst kan transformere et hjem fra et almindeligt rum til en inspirerende oase. Det er en kraftfuld måde at udtrykke din personlighed på, føje farve og dybde til dine vægge og skabe en atmosfære, der taler til dine sanser. Men hvad der er endnu vigtigere er, at kunst påvirker din og din families psyke og velbefindende. Så vælg kunst med omtanke og vær bevidst om at du, ved at købe kunst ikke kun investerer i hjemmets æstetik men også i din trivsel.

5 gode råd til mere kunst i hjemmet

Vi giver dig her 5 gode råd til at få kunst i hjemmet på en måde, der både løfter atmosfæren og humøret :

  1. Din personlige forbindelse: Når du vælger kunst til dit hjem, er det afgørende at vælge værker, der resonnerer med DIG. Kunst skal ikke bare passe til farveskemaet i dit hjem; det skal tale til dig og din familie. Så indret dig med værker, som du har lyst til at kigge på igen og igen, som sætter tanker i gang og måske enda minder jer om en helt særlig oplevelse. Et kunstværks reelle værdi ligger i de fortællinger, det skaber for beskueren. Læs mere om kunstens indflydelse på os i dette blogindlæg af Ambernation.
  2. Overvej rummets karakter: Lad rummets størrelse, farveskema og indretningsstil spille en rolle i dit valg af kunstværker. Et stort værk kan fungere som et dramatisk midtpunkt i stuen, mens mindre værker kan passe smukt i korridorer eller i nærheden af døre. Overvej også belysningens indflydelse på kunsten. Og vær for alt i verden sikker på, at der er nok belysning på værket, så det kommer til sin ret. Faktisk overser man nemt et værk, der ikke har den rette belysning. Læs mere om valg af kunst, der passer i rummet i denne artikel hos On Better Living.
  3. Variation i størrelse og form: Det kan betale sig at tænke over at skabe en visuel rytme i kunstningen. Ved at kombinere værker i forskellige størrelser og former kan du skabe en dynamisk og spændende udstilling. Forestil dig et centralt stort maleri flankeret af mindre værker eller plakater, der tilføjer detaljer og interesse til omgivelserne.Find mere inspiration til at kombinere og variere kunsten på dine vægge i denne artikel hos Curated Interior.
  4. Bland forskellige stilarter: Blandingen af forskellige kunststilarter og materialer kan give en ekstra dimention til oplevelsen. Prøv at kombinere moderne kunst med mere klassiske værker for at skabe en spændende kontrast. For eksempel kan et abstrakt maleri ved siden af et mere realistisk portræt skabe en visuel dialog, der fanger opmærksomheden.
  5. Skab din egen fortælling: Betragt din kunstindretning som en sammenhængende fortælling. Hvordan passer hvert værk ind i denne fortælling? Hvordan supplerer de hinanden? Hvert kunstværk har sit eget narrativ. Og ved at kombinerer værker med hinanden i netop dit hjem, skaber du nye fortællinger fra de eksisterende. På den måde er du som kunstsamler selv medskaber af værkerne, og ved at hænge dem op på din måde, giver du dem en ny dimension, som er helt unik for dit hjem

Kunst i hjemmet som historiefortælling

Kunst har en særlig evne til at tale til vores følelser, den påvirker din og din families psykiske og følelsesmæssige velvære. Når du tager højde for dette, bliver det tydeligt, at valget af kunst ikke blot drejer sig om hjemmets visuelle præsentation, men også om at investere i din personlige trivsel.

Når du vælger kunst med omhu, udvælger du ikke bare objekter, men historier og følelser. Dine valg skaber en fortælling om, hvem du er, og hvordan du ønsker at dele din unikke stemme med verden. Tænk på dine kunstværker som kapitler i denne fortælling. Hvert værk har sin egen karakter, sit eget budskab, og det er din opgave at integrere dem harmonisk i en sammenhængende plotlinje. Som en litterær mosaik skaber de en kollektiv fortælling, der er mere end summen af dens enkelte dele.

Så næste gang du tænker på at tilføje et kunstværk til dit hjem, husk på, at du ikke blot investerer i en genstand, men også i en emotionel berigelse. Kunst er mere end blot en visuel oplevelse; det er en måde at give dit hjem en stemme, en følelse og en særlig karakter. Det er en handling, der afspejler din sans for skønhed, men også din forståelse for den dybt forankrede forbindelse mellem kunst og velvære. Ved at vælge kunst med omhu og give det en plads i din indretning, skaber du ikke blot et smukt hjem, men også et mentalt tilflugtssted, hvor dine sanser og sjæl kan trives i harmoni.

Læs videre

Anton Ian Nielsen

‘Infinite Games’: Et værk om frihed og forbindelser

Vægmaleriet ‘Infinite Games’ så dagens lys under Art Nordics udstilling ARTUNITES i september 2023. Kunstneren bag er Anton Ian Nielsen, og han inviterer os til at udforske en verden, hvor spil skaber nye forbindelser og frihed. Kunstværket blev til takket være støtte fra Flügger Farver.

Læs mere