Dorthe Bjerg Jensen

Ubunden i stil, form og farve

overskrift

overskrift

overskrift

Jeg er ud af en jysk slægt, men født og opvokset i Kalundborg, i en kæmpe børneflok. Min far er uddannet bygningsmaler og malede kunst i kælderen, med overskud til at vi børn kunne male lidt med.  Gennem hele min barndom har jeg udtrykt mig gennem tegninger, lerfigurer, musik, dans, digte og sang. Selvom jeg, ifølge min salig mors udsagn, snakkede som en grammofonstift og nok burde blive skuespiller, endte jeg mere eller mindre tilfældigt med at tage en matematisk studentereksamen, og uddannede mig senere på Københavns Universitet med fagene fransk og idræt. Jeg underviser stadig i fransk.

I min kreative proces løber jeg aldrig tør for idéer. Jeg arbejder impulsivt og med tempo. Mere eller mindre abstrakt. Undertiden narrativt, drevet af øjeblikkets stemninger og følelser. Andre gange er det kompositionens linjer der styrer processen. På min palet findes typisk blot 3-4 forskellige farver, men i et utal af toner. Det er svært for mig at udpege enkelte kunstnere, som har inspireret mig. Jeg er farvet af flere store afdøde kunstnere, samtidigt med at mange nulevende kunstnere har sat mine refleksioner i gang.  Hvortil er jeg er nået på min kunstneriske rute? Jeg går gerne ad nye veje, men der er også detaljer, som kan gentage sig i mine malerier. Kigger man på nogle af de første værker fra den seneste kreative 10 års periode, er der en del figurativ fabuleren. Mange af disse værker kan stadig ses på min offentlige Facebookside med kunst. De seneste år har jeg haft brug for at løsne mere op, og er blevet mere og mere abstrakt i mit udtryk. Der er ofte en lethed og åbenhed i opbygningen. Man kunne sige en overskuelighed. Undervejs har flere kunstnerfællesskaber givet synenergi, input, inspiration og udvikling. Senest har jeg deltaget i croquis og snart skal jeg genoptage arbejdet med lerfigurer. Måske dukker der helt nye blandede værker op, som jeg kan præsentere på ArtNordic.

I kan læse mere om mig på min hjemmeside, på Facebooksiden og på Instagram. Jeg glæder mig til at vise Jer min kunst live, og til mange gode samtaler på messen. Lige ved siden af lokomotivet. Stand 142.