Mette Halkjær Rasmussen

Lille arbejdsredskab, xl armbevægelser, lag på lag struktur og farver som former mit mindset visuelt

Standplads: 221

overskrift

overskrift
About the Artist

Der er blevet skrevet om mig og mine malerier at.  “Essensen af Mette Halkjær Rasmussens billedverden er humor og masser af den, og at nøje gennemtænkte farveformular inklusiv farvekontraster og farveharmonier bestemmer stemningen og atmosfæren i hvert af Mette Halkjær Rasmussens værker. En farveglæde, dynamik, og optimisme, der bringer en i godt humør, at Mette Halkjær Rasmussens kunst er kraftfuldt og pågående”.

Jeg sætter gerne realisme og symboler i nye kontekster, og kommenterer dermed på livets realiteter, med humor, og selvfølgelig også med en hvis form for alvor og ironi. Maler i frihånd og oftest i serier, i akryl og med et plastikkort på størrelse med et kredit kort. Da det frembringer den grove struktur streg jeg finder spændende og som er kendetegnede for mine værker.

Farvesammensætningerne og de mange lag, er for mig en vandring ind i selve sjælen, af de historier jeg finder relevant visuelt at formidle. Hvor jeg bestræber mig meget på, at mine værker skal træde udenfor rammen i mødet med beskueren og ind i nyt mindset for måske, at generere smil, undren, overraskelse eller glæde som kan igangsætte nye tanker der kan lede til en interessant dialog over en god kop kaffe eller the. For mig er kunst et medie til samtale og ikke kun visuelt iøjnefaldende, smukt, interessant, spændende, livsbekræftende, og farverigt. Kunst skal tale til mig for at virke tiltrækkende, det skal kunne fortælle en historie som jeg gerne vil drages ind i og udforske mere og mere for hver gang jeg ser på det.

Her på Art Nordic deltager jeg med en serie hvor jeg har fundet inspiration i menneskets evne til at lade minder rodfæste sig i ens mindset. Recordatio handler om at holde fast i erindringen, At huske fortiden så fremtiden fortsat kan omfavnes.

 

 

X
X