Hans Jørgen Henriksen
Zoneringsmaleri er kendetegnet ved brugen af organiske og/eller geometriske elementer, farver og toner til at skabe et figurativt-abstrakt billede.Termen “zoneringsmaleri” har jeg hentet fra grundvandskortlægningen, som handler om at afgrænse de indvindingsoplande og zoner på terrænoverfladen som bidrager til det grundvand man pumper op til drikkevandsforsyning fra grundvandet. Ligesom at den hydrologisk model har mange lag, er et typisk zoneringsmaleri opbygget af flere lag af nonfigurative og/eller geometriske former, der er overmalet i forskellige farver og toner. Disse former kan variere i størrelse, form og farve, og de kan være arrangeret på en række forskellige måder. Farven er en vigtig del af zoneringsmaleri. Jeg bruger tilmed ofte komplementære farver, der skaber en visuel kontrast og balance, og en bestemt stemning og følelse i værket. Cezanne, Matisse, Klee, de Staël, van Gogh samt følgere udgøre blot nogen af de kunstnere de Hansi maleriet er inspireret af.
Jeg henter min inspiration fra tegninger og skitser fra Københavnske byrum og croquis, samt fra oplevelser af natur, geologi og hydrologi. Jeg har udstillet mine malerier siden 2001 på en række danske og internationale udstillinger. Jeg har siden 2017 været medlem af Åbne Døre i Lyngby Taarbæk (ltkunst.dk). Mine seneste udstillinger internationalt de sidste tre år har været London Biennalen (2021), Amsterdam art fair (2023), Florence Biennale (2023), Artexpertise Firenze-Milano (2023) og The Crypt Gallery London (2023). Desuden har jeg udstillet solo på forskellige danske gallerier og udstillingssteder.
Jeg prøver at finde den transformative styrke i kunsten, som kan forandre den indre så vel som den ydre verden, til det bedre.