Itamar Yehiel

Sculptural Embroidery of Natural Objects.

Efter at have rejst rundt i verden i 10 år og lært og udforsket en række traditionelle håndværk, deres plads i forskellige kulturer og deres betydning som et redskab til at fortælle historier, søgte Itamar efter en måde at bruge dem på til at fortælle en moderne historie om vores tid. Ved at kombinere traditionelle teknikker og håndværk med moderne materialer, teknologier og idéer udviklede Itamar en unik broderiteknik, som gør det muligt for ham at skabe flydende 3-dimensionelle objekter.
Han starter sin proces med at indsamle elementer fra naturen, som ligger lige for næsen af os, i gården, i parken eller på en tur gennem kvartererne i Berlin. Han observerer nuancer og teksturer og undersøger begrænsningerne ved 3D-trådskulpturering.
Itamar har en stor passion for detaljer og en eksperimenterende tilgang til udfordringer. Dette giver ham mulighed for at undersøge og forstå teksturer, farver og mønstre i sine emner og skabe storslåede realistiske gengivelser af naturlige genstande.
Ved hjælp af frihånds-maskinbroderi og håndsyning skaber Itamar naturens verden på ny og indfanger det skrøbelige og sårbare, det stive og stabile – alt sammen ved hjælp af tråd.
Genstandene svæver over overfladen. Skyggerne bidrager til den organiske effekt og fremkalder en historie i flere lag, der taler om styrken og skrøbeligheden af forskellige øjeblikke og elementer i vores omgivelser.
Hvert værk inviterer beskueren til at forundres over emnets skønhed og de muligheder, som ethvert materiale rummer. Kombinationen af illusion og realisme oversvømmer fantasien.

 

Bestilling

Din bestilling

Itamar Yehiel

overskrift