Karen Vesterager

Karen Vesterager er moderne kunstfotograf med fokus på æstetikken

Standplads: 042

overskrift

overskrift

overskrift

overskrift
About the Artist

Karen Vesterager er den ene halvdel af “One Foot in Reality” sammen med hendes mand Jacob Surland.

Karen arbejder med stemninger, drømme og virkelighed. Hendes billeder tager udgangspunkt i et eller flere fotografier som hun selv har taget. Derfra arbejder hun med dem på computeren og skaber en stemning. En meget væsentlig del af den kunstneriske proces ligger i arbejdet på computeren, men hun har selvfølgelig en kunstnerisk ide med fotografierne når hun tager dem.

Karen arbejder med billederne igennem mange digitale processer og former hendes egen virkelighed. Hun maler digitalt med lys of farver på billederne og undervejs opstår der kreative ideer, som gør at billederne kan ende langt fra de oprindelige fotografier. Billederne ender som digitalt meget avancerede high-tech billeder.

Mange af billederne er High Dynamic Range (HDR) billeder. Det er en teknik hvor man tager flere billeder af præcis samme scene, men hvor nogle af billederne er underbelyst og andre er overbelyst. Billederne maler hun sammen i hånden og kan på den måde forme stemningen i billedet og der er således ikke to færdige billeder der har været igennem den samme proces.

Karen har udstillet i både Paris, Montreux og Firenze. Karen deltog i Florence Biennale i 2017.