Minnamari Helmisaari

Multidimensionelle malerier og collager, der hylder naturen

Jeg er en finsk/svensk kunstner med fokus på historiefortælling ved hjælp af en kombination af forskellige værktøjer og teknikker. Jeg er en evig lærende og med en nysgerrighed for at kombinere teknologi og æstetik, hvilket resulterede i, at jeg studerede begge områder: Jeg har en MSc i Informatik og en BA i Mediekunst, Æstetik og Fortælling. Efter at have arbejdet på de videregående uddannelser som underviser og programleder, har jeg flyttet mit hovedfokus til min kreative praksis. Kunstværket, som jeg bringer til denne festival, er for det meste fra min Forest of Meaning-serie, bestående af malerier og collager skabt som en hyldest til skoven, men jeg viser også et par af mine nyeste digitale collager, som et lille smugkig på ting der kommer.

At lægge eller blande flere elementer sammen er en teknik, som jeg bruger både i mine malerier og mine digitale værker. I mine malerier er lagene lagt i hånden over en længere periode, der kan strække sig over mange år, i form af fysiske materialer som af malingslag, metaltråd og nøje udvalgte grene og stykker bark. I mine digitale værker består lagene igen af kombinationer af analoge og digitale eller digitaliserede medier.

Lagdelingshandlingen er min måde at bearbejde de mange meningslag, der findes i verden, og at fremhæve virkelighedens multidimensionelle natur. Min mission er at skabe sjælfuld kunst, der kan vække en følelse af nysgerrighed og invitere beskueren til at lede efter forbindelser mellem forskellige tilværelsesområder.

Få endnu mere kunst i dit liv!

Din bestilling