Om Art Nordic

Art Nordic udvikler kunstoplevelser, der forener og skaber dialog om alt det, vi er fælles om.

Kunstoplevelser der forener

Art Nordic arbejder med kunstnere, organisationer og fagfolk for at undersøge kunstens indflydelse på mennesker og samfund. Vi tror på, at kunst kan styrke fællesskaber. Derfor skaber vi begivenheder, hvor kunstnere og kunstintersserede kan mødes i dialogen om kunsten og alt det, vi er fælles om.

Formålet med Art Nordic er at skabe rum til dialog, følelser og oplevelser relateret til kunst. Art Nordic er dedikeret til møderne mellem skaber og tilskuer – mellem kunstværk og menneske. Art Nordic blev Nordeuropas største kunstmesse i 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 og 2021.

I november 2021 gæstede over 10.000 kunstinteresserede Art Nordic kunstmessen – Bl.a. aflagde over 250 repræsentanter fra kunstforeninger besøg på Art Nordic.

Kunstnerisk idégrundlag

Art Nordic ønsker at spille en aktiv rolle på den nordiske kunstscene. Vi skaber rammer og platforme for udvikling af kunstens demokratiske rolle gennem et kunstfagligt fokus på den relationelle og performative kunst.

Vi tror på kunst og æstetik som en drivende kraft i et samfund, der gør os i stand til at se verden fra nye perspektiver, udvide vores forestillingsevne og formidle komplekse problemstillinger og følelser, der hvor ord ikke længere er tilstrækkelige. For at forestille og skabe en bedre fremtid, har vi brug for kunst, både på et individuelt og samfundsmæssigt plan.  

Vi tror på, at kunsten kan hjælpe med at give et sprog og et udtryk og hjælpe både skaber og beskuer til nye erkendelser. 

Relationel kunst er interessen for at undersøge det mellemmenneskelige og sociale kontekster gennem kunst. Den relationelle kunst ønsker at bringe kunsten ud i livets sociale felter.

Performativ kunst er et begreb der omfatter både den performende kunst samt et kunstsyn, der ser værker som handlende og ikke blot passive objekter.

Demokratisk kunst: Vi vægter fællesskabet og det samskabende højt. Art Nordic ønsker at åbne en dialog om kunst og gøre kunsten mere tilgængelig.

Har du spørgsmål angående Art Nordic, stande eller andet, er du velkommen til at sende os en besked.
Vi besvarer din besked hurtigst muligt