Anton Ian Nielsen

‘Infinite Games’: Et værk om frihed og forbindelser

Vægmaleriet ‘Infinite Games’ så dagens lys under Art Nordics udstilling ARTUNITES i september 2023. Kunstneren bag er Anton Ian Nielsen, og han inviterer os til at udforske en verden, hvor spil skaber nye forbindelser og frihed. Kunstværket blev til takket være støtte fra Flügger Farver.

I september forvandlede udstillingen ARTUNITES den internationale NGO GAME til et pulserende udstillingsrum for kunst. Selvom udstillingen varede en enkelt weekend, satte ARTUNITES et permanent aftryk hos organisationen, der er kendt for sit engagement inden for gadeidræt og frivilligt socialt arbejde. Dét, i form af et vægmaleri, der løber henover muren i indgangen hos GAME.

Kunstneren bag værket hedder Anton Ian Nielsen, og han har transformeret de grå mure i GAME’s indgang til en farverig fortælling. Idag bliver besøgende hos GAME altså budt velkommen af fantasifulde væsner, der smelter sammen i form og farver hen over væggen. Med store øjne, der kigger ud, drager de beskueren ind, og tager dig med op af trappen og ind til GAME. 

Sport og kunst forenet i ‘Infinite Games’

Kigger man efter, vil man opdage, at afbildningen af en basketbold går igen i vægmaleriet – en hyldest til basket, som er en afgørende del af GAME’s hverdag. Sport har i det hele taget været en vigtig inspirationskilde til værket. Anton Ian Nielsen forklarer her, hvordan kunst og sport i hans optik er forbundet:

“Kunst og sport har det til fælles, at rammerne er defineret ud fra materialer eller spilleregler. Derefter er du fri til at spille eller udfolde dig. Hvis du synes, at det er fedt, bliver du ved. Hvis ikke, stopper du. Hvis det er sjovt, er det ofte, fordi du finder måder at gøre tingene på på din egen måde; du finder en vis frihed i de opstillede rammer for spillet eller aktiviteten,” fortæller han og fortsætter:

“Et uendeligt spil er et, hvor målet ikke nødvendigvis er fastlagt, men du bliver ved på grund af udfoldelsens glæde. Deraf navnet: ‘Infinite Games’. En invitation til at træde ind i et rum, man ikke har lyst til at forlade igen.”  

Hos GAME emmer stemningen af børn og unge, der dyrker deres passion for streetbasket, gadefodbold, dans og parkour. De er trådt ind i et rum, de ikke har lyst til at forlade igen og netop den stemning forsøger vægmaleriet at indfange. 

Træd ind i en verden af frihed og forbindelse

Dette vægmaleri er altså mere end blot farver på en væg – med sine penselstrøg forsøger Anton Ian Nielsen nemlig at formidle budskaber om frihed og forbindelser.

“Værket skal gerne inspirere til at træde ind i en anden verden. En verden, hvor man kan være sig selv på en ny måde og skabe nye forbindelser,” fortæller Anton Ian Nielsen om den dybere mening med hans kunstværk. 

”Mine værker handler ofte om at skabe forbindelser mellem karakterer, former, farver og ideer. Med værket ‘Infinite Games’ forsøger jeg at vise de forbindelser, som urban sport og aktiviteter kan skabe mellem aktørerne og på et samfundsplan, hvor de kan bygge bro mellem det, der ellers ikke var forbundet,” forklarer han.

Når kunst gør en forskel

Kunstværket blev til takket være støtten fra farvehandlen Flügger Farver. Med vægmaling i særligt grønne, lyserøde og orange toner, gav de frit spil til kunstneren. 

“I Flügger ligger farver og kreativitet vores hjerte meget nær. Vi elsker de ting, som gør verden mere farverig,” fortæller Mia Elisabeth Tvenge, Creative Manager hos Flügger Farver og leder af SVP Marketing hos Flügger Farver, Peter Møllebjerg Andersen supplerer: 

“Derfor vælger vi at støtte morgendagens kunstnere, når vi kan. Når de skaber ting, der fortæller deres historier og skaber noget, der gør en forskel.”

Du kan se vægmaleriet hos GAME på lokationen for GAME Streetmekka København, der er et asfalteret gadeidrætshus på Enghavevej 82 i København.

Se flere af Anton Ians værker her.

Anton Ian Nielsen er en dansk kunstner, der kommentere på sin samtid ved hjælp af symboler og ikoner fra populærkulturen. Han skaber ofte værker med et humoristisk udtryk og bruger en farverig palette, der henter inspiration fra kunsthistorie, grafisk design, street art og populærkultur. Hans værker fremstiller ofte dyr og mennesker i eksistentielle situationer. Du kan finde mere om ham på hans instagram: @anton_ian.

Læs videre

Kunst i hjemmet: Sådan får du mere glæde af kunst i din hverdag

Vælg kunst med omhu! Når du indretter dit hjem med kunst, skaber du en ny fortælling, hvor hvert kunstværk udgør sit efet kapitel. Tænk derfor over hvilke følelser og tanker de enkelte værker vækker i dig - og placer dem de helt rigtige steder i hjemmet. Vi giver dig her fem gode råd til at få kunst i dit hjem på en måde der både gavner æstetikken og trivlsen

Læs mere