Nordhoek

Farverig og organisk moderne kunst med et urbant islæt.

Med en opvækst i Storkøbenhavns grå betonbyggerier følte Nordhoek sig allerede i en ung alder draget mod de farvestrålende graffitiværker, der dukkede op på byens husgavle, togstationer og plankeværk.

I dag er det hans boblende skabertrang som driver ham mod det blanke lærred, penslerne og de stærke farver, der er blevet hans kendetegn. Fortidens fascination af graffiti skinner igennem i Nordhoeks brug af kontraster, men det er ikke et bevidst valg. Faktisk er der ikke meget bevidst ved Nordhoeks værker; når penslen rammer lærredet, er intet planlagt på forhånd. I stedet forsøger han at slippe tøjlerne for at give plads til det uventede og det ubevidste.

Ved at lade penslen føre an – og til tider male i sparsom belysning, hvilket resulterer i de stærke og kontrastfulde farver – bevæger Nordhoeks kunstneriske udtryk sig i et abstrakt krydsfelt mellem betonjunglens visuelt gennemtrængende graffiti og naturens organiske, fritflydende linjer.

I værkernes farvesammensætning og dybde opstår en brusende energi, der – stik imod kunstakademiernes dogme om, at kunst skal provokere, splitte og skabe debat – i stedet skaber glæde og samler folk.

Nordhoeks malerier besidder en smuk og simpel kompleksitet, men selv er han ikke meget for at fortolke sine værker; dén opgave tilfalder betragteren.