Nordhoek

farverig og organisk moderne kunst med et urbant islæt.
[el_masonry_gallery _builder_version="4.7.7" _module_preset="default" image_ids="7268,7269,7270,7271,7272" number_of_columns="3" column_spacing="20px" enable_lightbox="on" enable_overlay="on" hover_enabled="0" sticky_enabled="0" lightbox_close_icon_color="#ffffff" lightbox_arrows_color="#ffffff" image_size="large" number_of_columns_last_edited="on|desktop" number_of_columns_tablet="3" number_of_columns_phone="2" overlay_color="rgba(0,0,0,0.8)" overlay_icon="%%200%%"][/el_masonry_gallery]

Standplads: 119

overskrift

31 51 71 22

overskrift

nordhoek.com

overskrift

overskrift

overskrift

overskrift
About the Artist

Med en opvækst i Storkøbenhavns grå betonbyggerier følte Nordhoek sig allerede i en ung alder draget mod de farvestrålende graffitiværker, der dukkede op på byens husgavle, togstationer og plankeværk.

                      I dag er det hans boblende skabertrang som driver ham mod det blanke lærred, penslerne og de stærke farver, der er blevet hans kendetegn. Fortidens fascination af graffiti skinner igennem i Nordhoeks brug af kontraster, men det er ikke et bevidst valg. Faktisk er der ikke meget bevidst ved Nordhoeks værker; når penslen rammer lærredet, er intet planlagt på forhånd. I stedet forsøger han at slippe tøjlerne for at give plads til det uventede og det ubevidste.

                      Ved at lade penslen føre an – og i øvrigt male i sparsom belysning, hvilket resulterer i de stærke og kontrastfulde farver – bevæger Nordhoeks kunstneriske udtryk sig i et abstrakt krydsfelt mellem betonjunglens visuelt gennemtrængende graffiti og naturens organiske, fritflydende linjer.

                      I værkernes farvesammensætning og dybde opstår en brusende energi, der – stik imod kunstakademiernes dogme om, at kunst skal provokere, splitte og skabe debat – i stedet skaber glæde og samler folk.

                      Nordhoeks malerier besidder en smuk og simpel kompleksitet, men selv er han ikke meget for at fortolke sine værker; dén opgave tilfalder betragteren.