Falang Noi – Nanna Malumgon Andersen

Original: Grillet Fisk

1.899,- kr
overskrift

Bredde: 42 cm

Højde: 59.4 cm

overskrift
  • Returret inden for 14 dage
  • Sikker betaling
  • Autenticitet garanteret
  • Originalt kunstværk
  • Sikker levering

Yderligere information

Bredde: 42 cm

Højde: 59.4 cm

overskrift

Materialer: Gouache

overskrift

Om værket

Denne original er malet på A2 akvarelpapir. Her har jeg mixet både akvarelmaling og gouache for at opnå mine ønskede farver og konsistenser.

Sommeren ‘22 tilbragte jeg sammen med bedsteforældre i deres lille landsby i Thailand. De bor langt ude på landet i Isaan regionen, som er befinder sig i midt til nordøst Thailand. Dette området er stærkt præget af landbrug, og der er mange små landsbyer, hvor folk dyrker alt fra ris til frugt og grønt.

Når der købes ind i landsbyen, er det ikke ved indkøbstur i en stor indkøbsbutik. Vi spiser normalt det vi selv dyrker, og har ikke det store behov for at købe ind. Dog har vi kun et begrænset antal husdyr (livestock), derfor købes kød tit på markeder (ตลาด). 

Markederne er udendørs, og består er lokale, som sælger hvad de selv har dyrket, det kan være alt fra kød til grønsager, krydderier, dessert og håndflettede kurve mm. Markederne findes rundt på bestemte lokationer, og er der typisk hele dagen, dog udskiftes standende løbende. For det meste fås de mest friske og bedste råvarer tidligt om morgen omkring kl 05, og i løbet af dagen begynder nogle stande også at tilberede maden, så man nærmest køber friske færdigretter. 

Tit hvis min familie har haft en lang dag ude i marken, eller ikke har kunnet fange fisk, tager de et smut på aftenmarked i nabo-landsbyen. Her kører de i deres lille blå bil, hvor der kun er plads til to-tre foran, og resten af bilen er en indbygget “trailer” til transport af dyr eller ris. 

I det man åbner døren og stiger ud af bilen, rammes man af duften af grill og andet godt mad fra standende. Der er mange forskellige valgmuligheder, og man kan få alt hvad hjertet begærer. Vi plejer at købe en form for grillet kød og nogle friske grønsager. Noget af vores yndlingsspise er grillet fisk (Pla Pao; ปลาเผา). Pla Pao er grillet fisk, som har et tykt lag af salt mens det bliver grillet over kul. På den måde er fisken helt saftig inden i. Til det får man en stor pose med salat, salatblade, dip, hvidløg, løg, ingefær og brændt kokos. 

Motivet af inspireret af min yndlingsstand, som sælger grillet fisk. Kvinden som sælger fisken, griller omtrent 20-50 fisk på en aften. Hun sidder der alene og holder fluerne væk med en pose på en pind. Hun sidder på en form for køledisk, og prøver at holde temperaturen nede, selvom hun er omringet af flere grille med ekstremt varmt kul. 

Mød kunstneren

Falang Noi – Nanna Malumgon Andersen

Danmark

Interested in the artwork?

Write a message directly to the artist in the contact form.

Flere værker fra denne kunstner

Avanceret søgning

Bestilling

Din bestilling

Original: Grillet Fisk

Pris: 1.899,- kr
overskrift

Bredde: 42 cm

Højde: 59.4 cm

overskrift