#ARTUNITES

#ARTUNITES: Særudstilling om kunst og fællesskab

#ARTUNITES er titlen på årets særudstilling, som sætter fokus på kunstens evne til at styrke fællesskaber. Udstillingen, som er kurateret af kunstneren Phuc Van Dang, undersøger, hvordan pandemien har påvirket såvel vores individulle liv som fællesskabet

Art Nordic har i år fornøjelsen af at kunne afsløre særudstillingen #ARTUNITES, og dermed også tilføje en helt ny dimension til Nordens største kunstmesse. Den dansk-vietnamesiske kunstner Phuc Van Dang har udvalgt seks unge nordiske kunstnere, der arbejder med hvert deres kunstneriske udtryk. Udstillingen er en hyldest til kunstens mange muligheder for at udtrykke alt det, som ord ikke kan. Udstillingen er en opfordring til dialog om, hvordan de mange måneders isolation og sygdomsangst har påvirket os. Den giver en anledning til at reflektere over vores fælles menneskelige vilkår og over kunstens evne til – måske – at vise en vej tilbage til fællesskabet.

Phuc Van Dang vil sammen med nogle af de andre kunstnere på særudstillingen desuden holde live Art Talks, hvor publikum får yderligere mulighed for at engagere sig med kunsten og kunstnerne og deltage i debatten om kunstens betydning for fællesskab og sundhed.

Phuc Van Dang

Kunstner og kurator på #ARTUNITES Phuc Van Dang

Art Nordic har i samarbejde med Phuc Van Dang valgt, at særudstillingen skal fokusere på fællesskaber og sundhed i lyset af de seneste års begivenheder. Vi befinder os i en krisetid, hvor vi mennesker bliver udfordrede på vores mentale og fysiske sundhed. Vi har brug for at udtrykke os både gennem andre og gennem os selv og opbygge en gensidig forståelse for hinandens tanker og følelser. Kigger vi tilbage i historien, kan vi heldigvis se, hvordan der i kølvandet på en krise ofte sker en kulturel og kunstnerisk opblomstring.


Om Phuc Van Dang

Phuc Van Dang har i sit kunstneriske virke i mange år arbejdet med social bæredygtighed og demokratisering af kunsten. Blandt andet undersøger Phuc Van Dang kunstens rolle og betydning for menneskets trivsel, samt temaer som identitet, tilhørsforhold, menneskets natur og socialt engagement. Disse tematikker bliver fortolket og bragt til live igennem hans ikoniske sorte streg, som er blevet hans signatur. Den sorte streg refererer, ifølge Phuc Van Dang, til de mørke sider af livet, og de genkendelige og uigennemskuelige former i hans værker står som symbol på livets blanding af det velkendte og det ukendte, der nogle gange trænger ind i vores trygge liv.


Det uforudsete mørke

Ovenpå de seneste års coronanedlukninger og hjemsendelser, hvor vi har været afskåret og isoleret fra vores vanlige fællesskaber, sidder mange af os tilbage med både tanker og følelser, som vi ikke helt ved, hvordan vi skal forvalte eller forløse. Coronapandemien er et eksempel på det uforudsete mørke, der har fundet vej ind i vores hverdag og berører os alle. Hos Art Nordic er vi derfor glade for med særudstillingen at kunne skabe et frirum for noget af alt det, pandemien har sat i gang i os, og som vi endnu ikke helt forstår.

Seks unge kunstnere

Phuc Van Dang har inviteret seks unge kunstnere i Norden, der arbejder på tværs af skulptur, installations- og performancekunst. Han har valgt kunstnere, der står i kontrast til hinanden, men som samtidig arbejder med kunst, der taler ind i den samme tematik om kunstens betydning for vores trivsel og fællesskab.

Mød kunstnerne på #ARTUNITES

Kunstnere på #ARTUNITES

På udstillingen vil du møde kunstner Iris Bakker, der arbejder med intuitiv tegning, kunstner Stine Leth, der arbejder med tekstilkunst, kunstner Felis Dos, der arbejder med foto- og videokunst, kunstner Linh Le, der arbejder med performance, kunstner Frode Skaren, der arbejder med grafiske illustrationer, kunstner Christian Sunde, der arbejder med skulpturelle indsættelser. Foruden kurator Phuc Van Dang selv.

 

Art Nordics formål er at skabe rammer for en bred og demokratisk samtale om kunsten. Vi tror på, at en af kunstens vigtigste funktioner er, at den kan sige noget meget grundlæggende om de fælles vilkår, der danner ramme om vores liv. Det er den samtale, der udfolder sig i mødet mellem kunstværk og beskuer på #ARTUNITES, og den samtale har vi brug for netop nu.

 

Vi glæder os til at se dig på Art Nordic den 26. – 28. november

Bestilling

Din bestilling

#ARTUNITES