Noget meningsfuldt at samles om

Den 28. november klokken 17 markerede afslutningen på Art Nordic 2021, Nordeuropas største kunstmesse, og det er tid til at gøre status. Over 200 kunstner var samlet for at udstille og sælge deres værker og gav de mange gæster noget meningsfuldt at samles om.

Efter en tid præget af corona-aflysninger og udskydelser, vendte Art Nordic i 2021 tilbage for første gang i over to år. Lokomotivværkstedet dannede rammerne for en kunstmesse i fællesskabets tegn.

”Vi har længe glædet os til at præsentere publikum for de mange dygtige kunstnere og vores nye tiltag som for eksempel særudstilling og Art Talks live på scenen. Vi er rigtig godt tilfredse med, hvor fint det blev taget imod.” fortæller Loa Brix, som er medejer af Art Nordic: ”Det her var første kapitel i en ny epoke af Art Nordics historie, og der skal lyde en kæmpe tak til kunstnere, gæster og samarbejdspartnere for den store opbakning til de nye initiativer.”

Overvældende udvalg tog kegler blandt publikum

Små 10.000 gæster lagde vejen forbi Lokomotivværkstedet på trods af Black Friday, demonstrationer og en tiltagende corona-smitte. Blandt de besøgende var Jonna og Peter, der var taget hele vejen fra Odsherred: ”Det er overvældende at komme herind, fordi der er så mange udstillere. Og farverne. Det er meget farverne, man ser. Der er virkelig mange dygtige kunstnere samlet her.”

 

Også lige over 250 repræsentanter fra forskellige kunstforeninger besøgte Art Nordic 2021. Som medlem af bestyrelsen i en af de besøgende kunstforeninger, er Alice hurtig til at erklære sig enig med Jonna og Peter: ”Jeg holder altid lidt øje med, hvad der sker af den her slags, og det er dejligt at kunne se så meget forskelligt, som man kan på den her messe. Jeg kan faktisk virkelig godt lide, at der er så meget forskelligt. Farver, former og udtryk.”

 

Art Nordic vender tilbage til juni

Luna Antoni aka Moonmade var med på Art Nordic for første gang. Udover at mange af hendes værker har fået nye hjem, fortæller hun også om mange positive oplevelser på messen: ”At høre alle publikums meninger og fortolkninger af min kunst, og endelig at kunne sige hej til dem herude i ’virkeligheden’ efter en så lang corona-pause.”

 

Nordeuropas største kunstmesse vender tilbage til næste år, hvor dørene bliver slået op til Art Nordic 2022 allerede den 24. til 26. juni.

Bestilling

Din bestilling