Når kunst og design mødes

Kunsten er en af de vigtigste inspirationskilder for Line Nevers Krabbenhøft, der er head of design hos SOFACOMPANY. Hun bruger kunsten til at forstå mønstre og behov i samfundet, og så mener hun, at kunst og godt design skal være tilgængeligt for alle

Art Nordic har indgået partnerskab med SOFACOMPANY, som hjælper os med at sætte fokus på, hvordan kunst og godt design kan komplimentere hinanden. Art Nordic har en ambition om at gøre kunst til en del af vores allesammens hverdag, hvilket resonerer rigtig godt med SOFACOMPANYs mission om at gøre godt design tilgængeligt for alle.

Partnerskabet er også en god anledning til at undersøge synergierne mellem designprocessen og de kunstneriske discipliner. For selvom de to er væsensforskellige, er de også beslægtede. For at blive klogere på dette slægtskab har vi interviewet Line Nevers Krabbenhøft, der head of design hos SOFACOMPANY.

Fælles principper

“Kunst og design bygger overordnet set på de samme principper omkring form, linjer, balance, kontraster, farver, asymmetri osv. De er de grundlæggende byggesten, som både kunstnere og designere arbejder med ud over det at tænke i oplevelsen for brugeren eller beskueren,” forklarer Line

Men lighederne til trods er der en helt særlig faktor, der adskiller kunst og design. Design handler nemlig også om funktion.

”Godt design imødekommer et behov, mens kunst typisk udtrykker noget, der kan have mere end én betydning. Der er så at sige mere ’fri fortolkning’ hos beskueren, når vi har at gøre med et kunstværk, end det er tilfældet med design. Godt design er design, hvor æstetik og funktion går op i en højere enhed,” siger hun. “Noget ærligt, velgennemtænkt, velovervejet, langtidsholdbart, ansvarligt og brugervenligt. Og det er faktisk uanset om der er tale om en sofa, en bil eller en kop.”

Kunsten som inspiration

”For mig, og mange andre designere, er kunsten sammen med natur, arkitektur og mode de fire vigtigste inspirationskilder, som altid er der,” siger Line Nevers Krabbenhøft. Kunsten spiller i det hele taget en væsentlig rolle i hendes designproces – også som en måde at forstå samfundet på.

“Som designer interesserer jeg mig meget for mønstrene og adfærden i samfundet, da jeg gerne vil identificere nye behov eller problemer, som kan imødekommes med design,” siger hun og tilføjer: “Derudover synes jeg også, at det er meget interessant at vise kunst

og design sammen, på en måde så der opstår en både visuel og sanselig sammenhængskraft.”

Kunsten har en essentiel rolle i vores hjem

I sin hverdag kan Line Nevers Krabbenhøft ikke undvære kunsten.

“Jeg kunne ikke forestille mig et hjem uden kunst. Måden vi indretter os på fortæller jo rigtig meget om os, og kunsten er i den grad med til at vise personlighed,” siger Line Nevers Krabbenhøft og understreger, at det for hende handler om kvalitet, og derfor betyder det meget, at kunstnerens værk har en vis standard. Det har for hende intet med prisen at gøre, hvilket mange tror.

“Fuldstændig ligesom med design, kan kvalitetskunst godt have en fair pris. Og det kan jeg faktisk rigtig godt lide. Jeg synes godt design og kunst skal være tilgængeligt for flere. Jeg er overbevist om, at både kunst og design virkelig betyder noget i vores liv, og det ville da være trist, hvis det kun var få forundt.”

På Art Nordic kan du opleve samspillet mellem Lines design og kunst fra Art Nordics kunstnere, idet SOFACOMPANY har indrettet både loungeområdet og de to scener på årets messe.

Pop-up galleri i Lyngby

Som optakt til ArtExperience 2024 holder Art Nordic pop-up galleri i Lyngby Storcenter hele april

Kunst og motorkraft: 50 nordiske kunstnere udstillede med BMW Art Cars

ArtExperience 2024 præsenterede en samling af kunst fra 50 nordiske kunstnere, som udstillede sammen med ikoniske BMW Art Cars af Andy Warhol, Jeff Koons og Alexander Calder.

ARTEXPERIENCE 2024: 50 nordiske talenter udstiller med BMW Art Cars

I år byder Art Nordic endnu engang til ARTEXPERIENCE i samarbejde med BMW Experience Center i Kongens Lyngby. Udstillingen, som finder sted fra 3. til 5. maj byder på en sensation for de kunst- og bilinteresserede

‘Infinite Games’: Et værk om frihed og forbindelser

Vægmaleriet ‘Infinite Games’ så dagens lys under Art Nordics udstilling ARTUNITES i september 2023. Kunstneren bag er Anton Ian Nielsen, og han inviterer os til at udforske en verden, hvor spil skaber nye forbindelser og frihed. Kunstværket blev til takket være støtte fra Flügger Farver.

Kunst i hjemmet: Sådan får du mere glæde af kunst i din hverdag

Vælg kunst med omhu! Når du indretter dit hjem med kunst, skaber du en ny fortælling, hvor hvert kunstværk udgør sit efet kapitel. Tænk derfor over hvilke følelser og tanker de enkelte værker vækker i dig – og placer dem de helt rigtige steder i hjemmet. Vi giver dig her fem gode råd til at få kunst i dit hjem på en måde der både gavner æstetikken og trivlsen

Den ultimative guide til at starte en kunstsamling

Går du med en drøm om at starte din egen kunstsamling? Vi på Art Nordic har samlet en liste med de seks vigtigste råd til, hvordan du kommer bedst fra start.

Køb kunst – sådan finder du kunst, du vil elske hele livet

Ønsker du at købe kunst, men er usikker på, hvor du skal begynde? Frygt ej! I dette blogindlæg deler vi 5 gode råd til at finde kunstværker, der passer perfekt til din smag og stil.

Ny nordisk kunst hos BMW Experience Center i Lyngby

Fra den 28. til den 30. april forvandles BMW Experience Center til ARTEXPERIENCE, en kunst- og salgsudstilling, der præsenterer de besøgende for en bred vifte af ny nordisk kunst. Udstillingen er resultat af et partnerskab mellem BMW Experience Center v/Jan Nygaard AS og Art Nordic.

Talenter slipper deres kunst fri på Art Nordic med en hjælpende hånd

Vi har i år oplevet mange kunstnere, som ikke har haft mulighed for at deltage på grund af en begrænset økonomi. Derfor har vi iværksat et nyt koncept, som skal gøre det muligt for nogle af dem at deltage alligevel. Art Nordics talentprogram skal sikre, at vores...

Ahmad Mallah blev statsløs – Så fandt han kunsten

“Jeg omfavner den mørke side og melankolien for at kunne se lyset. Jeg kan ikke ignorere den store kollektive tristhed, som findes i verden for bare at lade som om at alt er okay,”

Læs videre

Anton Ian Nielsen

‘Infinite Games’: Et værk om frihed og forbindelser

Vægmaleriet ‘Infinite Games’ så dagens lys under Art Nordics udstilling ARTUNITES i september 2023. Kunstneren bag er Anton Ian Nielsen, og han inviterer os til at udforske en verden, hvor spil skaber nye forbindelser og frihed. Kunstværket blev til takket være støtte fra Flügger Farver.

Læs mere

Kunst i hjemmet: Sådan får du mere glæde af kunst i din hverdag

Vælg kunst med omhu! Når du indretter dit hjem med kunst, skaber du en ny fortælling, hvor hvert kunstværk udgør sit efet kapitel. Tænk derfor over hvilke følelser og tanker de enkelte værker vækker i dig - og placer dem de helt rigtige steder i hjemmet. Vi giver dig her fem gode råd til at få kunst i dit hjem på en måde der både gavner æstetikken og trivlsen

Læs mere