Talenter slipper deres kunst fri på Art Nordic med en hjælpende hånd

Vi har i år oplevet mange kunstnere, som ikke har haft mulighed for at deltage på grund af en begrænset økonomi. Derfor har vi iværksat et nyt koncept, som skal gøre det muligt for nogle af dem at deltage alligevel. Art Nordics talentprogram skal sikre, at vores talentfulde kunstnere har en mulighed for at vise verden deres kunst på trods af en presset økonomi. Det er indbegrebet af demokrati og et kunstelskende samfund, og lige i Art Nordics ånd. Og der er heldigvis en række virksomheder, der har valgt at støtte den gode sag: Mærsk, HK, Trooper og Compass Fairs. Det er vi meget taknemmelige for. Tak fordi I har valgt at gøre det muligt for de fire nedenstående kunstnere at deltage.

Rose Bendixen til kamp mod selvhadet

Et af de talenter som du kan opleve, er Rose Bendixen, der med stort overskud skaber livlige og medrivende værker, idet hun gør op med nogle af de uopnåelige idealer, som præger vores samtid. Hun er sponsoreret af det digitale bureau Trooper, som udtaler følgende om deres valg om at støtte Rose:

“Vi har valgt at støtte Roses deltagelse på Art Nordic i år, fordi vi er fascinerede af hendes leg med billeder og ord. Hendes motiver vækker associationer til helt almindelige hverdagssituationer. Men perspektiverne, farverne og de ansigtsløse karakterer kaster et drømmeagtigt skær over det hele.”

Find Rose P. Bendixen ved V83.

 

Rose

Tue Arentoft i krydsfeltet mellem komplimentære discipliner

Med sponsorat fra Maersk Kunstforening er det blevet muligt for Tue Bondo Arentoft at deltage ved årets Art nordic.

Tues kunst har et spændende mytologisk indhold, og fastlåser blikket i små fængende detaljer, som er skabt med inspiration fra både natur og arkitektur.

Repræsentant for Maersk kunstforening Rikke Jung Hwa Baun udtaler: “Man kan som beskuer gå på opdagelse og blive ved med at opdage nye detaljer i Tues billeder.”

Find Tue Bondo Arentoft ved V82.

Rose

Astrid Möller og den dybe mening i hverdagens situationer

Den tredje kunstner, vi har fået med på årets Art Nordic, er Astrid Möller, som med en legen med farver fremhæver helt særlige stemninger fra hverdagssituationer. Astrid prøver ikke at fortælle noget bestemt, men skaber snarere et bestemt sanseindtryk med sine malerier.

“Vi synes, at Astrids kunst har et meget ungdommeligt og livligt udtryk. Det kan vi rigtig godt lide,” udtaler Anitta Winther Mikkelsen, repræsentant for HK Kunstklub Paletten, der har valgt at sponsorere Astrid, så hun kan deltage på Art Nordic.

Find Astrid Möller ved V81.

Rose

Casper Verdiers søgen efter en følelsesmæssig forståelse af omverdenen

Casper Verdier har også fået plads på Art nordic med hjælp fra Kompas Fairs som sponsor. Han har dyrket kunsten i det meste af sit liv, og beskæftiger sig i sine værker med det abstrakte og følelsesesmæssige, som omgiver os. Samtidig arbejder han aktivt med at inkorporere symbolik i sine værker.

Find Casper Verdier ved V79.

Rose

Sammen udbreder vi kunsten!

Endnu en gang tak til Trooper, Maersk Kunstforening, HK Kunstklub Paletten og Compass Fairs. Uden jer var det ikke muligt. Hvis du selv sidder og har lyst til at støtte eller kender nogen, som gerne vil støtte kusnten, så tøv ikke med at give os et kald eller at sende os en mail. Vi er altid på jagt efter allierede i kampen for at udbrede kunsten. Den er så uhyre vigtig for, at vi kan forstå hinanden!

Pop-up galleri i Lyngby

Som optakt til ArtExperience 2024 holder Art Nordic pop-up galleri i Lyngby Storcenter hele april

Kunst og motorkraft: 50 nordiske kunstnere udstillede med BMW Art Cars

ArtExperience 2024 præsenterede en samling af kunst fra 50 nordiske kunstnere, som udstillede sammen med ikoniske BMW Art Cars af Andy Warhol, Jeff Koons og Alexander Calder.

ARTEXPERIENCE 2024: 50 nordiske talenter udstiller med BMW Art Cars

I år byder Art Nordic endnu engang til ARTEXPERIENCE i samarbejde med BMW Experience Center i Kongens Lyngby. Udstillingen, som finder sted fra 3. til 5. maj byder på en sensation for de kunst- og bilinteresserede

‘Infinite Games’: Et værk om frihed og forbindelser

Vægmaleriet ‘Infinite Games’ så dagens lys under Art Nordics udstilling ARTUNITES i september 2023. Kunstneren bag er Anton Ian Nielsen, og han inviterer os til at udforske en verden, hvor spil skaber nye forbindelser og frihed. Kunstværket blev til takket være støtte fra Flügger Farver.

Kunst i hjemmet: Sådan får du mere glæde af kunst i din hverdag

Vælg kunst med omhu! Når du indretter dit hjem med kunst, skaber du en ny fortælling, hvor hvert kunstværk udgør sit efet kapitel. Tænk derfor over hvilke følelser og tanker de enkelte værker vækker i dig – og placer dem de helt rigtige steder i hjemmet. Vi giver dig her fem gode råd til at få kunst i dit hjem på en måde der både gavner æstetikken og trivlsen

Den ultimative guide til at starte en kunstsamling

Går du med en drøm om at starte din egen kunstsamling? Vi på Art Nordic har samlet en liste med de seks vigtigste råd til, hvordan du kommer bedst fra start.

Køb kunst – sådan finder du kunst, du vil elske hele livet

Ønsker du at købe kunst, men er usikker på, hvor du skal begynde? Frygt ej! I dette blogindlæg deler vi 5 gode råd til at finde kunstværker, der passer perfekt til din smag og stil.

Ny nordisk kunst hos BMW Experience Center i Lyngby

Fra den 28. til den 30. april forvandles BMW Experience Center til ARTEXPERIENCE, en kunst- og salgsudstilling, der præsenterer de besøgende for en bred vifte af ny nordisk kunst. Udstillingen er resultat af et partnerskab mellem BMW Experience Center v/Jan Nygaard AS og Art Nordic.

Når kunst og design mødes

Kunsten er en af de vigtigste inspirationskilder for Line Nevers Krabbenhøft, der er head of design hos SOFACOMPANY. Hun bruger kunsten til at forstå mønstre og behov i samfundet, og så mener hun, at kunst og godt design skal være tilgængeligt for alle Art Nordic har...

Ahmad Mallah blev statsløs – Så fandt han kunsten

“Jeg omfavner den mørke side og melankolien for at kunne se lyset. Jeg kan ikke ignorere den store kollektive tristhed, som findes i verden for bare at lade som om at alt er okay,”

Læs videre

Anton Ian Nielsen

‘Infinite Games’: Et værk om frihed og forbindelser

Vægmaleriet ‘Infinite Games’ så dagens lys under Art Nordics udstilling ARTUNITES i september 2023. Kunstneren bag er Anton Ian Nielsen, og han inviterer os til at udforske en verden, hvor spil skaber nye forbindelser og frihed. Kunstværket blev til takket være støtte fra Flügger Farver.

Læs mere

Kunst i hjemmet: Sådan får du mere glæde af kunst i din hverdag

Vælg kunst med omhu! Når du indretter dit hjem med kunst, skaber du en ny fortælling, hvor hvert kunstværk udgør sit efet kapitel. Tænk derfor over hvilke følelser og tanker de enkelte værker vækker i dig - og placer dem de helt rigtige steder i hjemmet. Vi giver dig her fem gode råd til at få kunst i dit hjem på en måde der både gavner æstetikken og trivlsen

Læs mere