Nele Feldmann – farverige universer af mystik, natur og femininitet.

"Kunst og kultur skaber balance i en verden fuld af konflikter og en voksende population. Siden menneskehedens begyndelse har der været et behov for at udtrykke selvet og tidsrelevante emner i kreativ form for at skabe forståelse og vækst. Derfor har kunst og æstetik har en kulturhistorisk funktion."

”Jeg skaber kunst som et led af livet, for at meddele mig og invitere til dialog og eftertanke.”

Livet er meget mere end kun hverdag bestående af arbejde, forpligtelser, stress og penge. Derfor udtrykker Nele Feldmann med sine malerier det skønne ved emner som psyke, menneske, mystik, natur og drømme og inviterer med sin kunst til en pause, til at mærke efter, til at gå i dialog og til at være i nuet.

Nele Feldmann er et kreativt menneske, der hele sit liv har brugt kreative remedier til at udtrykke sig og skabe mening:

”Idet jeg udfolder min kreative energi på kunstnerisk vis, ved at skabe billeder, begriber jeg verden og livet. Mine værker afspejler de faser jeg gik igennem. Der findes mørke perioder, sprudlende værker fulde af liv og lige nu værker, der udtrykker min rolle som mor, kvinde, kæreste og sanseligt væsen.”

Gennem en åben, nysgerrig og intuitiv tilgang til den omkringliggende verden, er Nele Feldmann i gang med det hun ser som en berigende, kunstnerisk rejse mod at gøre hende til et helt menneske:

”Det at være kunster er en del af mig. Kunst er livet, kultur og mening for mennesket.”

En intuitiv rejse i det taktile

Ofte starter Nele Feldmanns kreative proces med en situation, et møde, en begivenhed eller stemning, der berør hende. Det nærer en nysgerrighed, et ønske om at udforske og gå i dybden. Nele Feldmann arbejder derfor udelukkende med ét værk ad gangen, og processen kan vare fra et døgn til flere måneder.

I den kreative proces udforsker Nele Feldmann forskellige stofligheder og materier, som er noget af det, der gør hendes kunst unik:

”Jeg kan finde på at blande ris, sukker eller andre ting op med maling, ligeledes er jeg lige nu i en fase, hvor jeg bruger kagepapir eller også bobleplast til at skabe struktur. Jeg skaber mine baggrunde, der som regel er abstrakte, med mine hænder. Derefter gestalter jeg forgrunden, motivet.”

At indgå i konstant dialog med forskellige stofligheder, farver, tanker og emotioner, er det, der er motor og drivkraft for Nele Feldmanns farverige værker.

Kunstens healende kraft

Udover sin kunstneriske praksis, er Nele Feldmann også psykoterapeut, og interesserer sig for, hvordan kunst kan ses som kommunikation.

”Den verbale kommunikation udgør kun 5% af al kommunikation, hvilket betyder, at resten er udgjort af nonverbale aspekter, hvoraf en stor del ligger skjult i ubevidstheden”, beretter Nele Feldmann. Gennem kreativt skabende processer, kan hun bringe disse elementer til sin egen og sine klienters bevidsthed:

”Den kreative proces kan forløse, helbrede, gengive og på en måde afsløre en indre verden, som ikke kan fattes med ord. Denne kraft er netop årsagen til, hvorfor jeg også arbejder med kunst som behandlingsredskab. Den kreative proces, det kunstneriske værk, bliver til et fælles tredje, som vi kan forholde os til. Tingene lettere at forstå og derved mindre farlige,” beretter Nele Feldmann.

”Gennem den skabende, kreative proces, får man mulighed for at opdage iboende ressourcer og afprøve nye strategier. Jeg hjælper med at danne rammen for den kreative udfoldelse, og guider gennem opdagelsesprocessen. At begå sig kreativt kunstnerisk har en selvaktualiserings effekt. Jeg elsker processer og bruger processerne og dialogen om dem til at hjælpe mine klienter til en bedre selvforståelse,” fortæller Nele Feldmann.

Kunsten er ifølge Nele Feldmann en af basissøjlerne for mennesket og derved også for samfundet.

“Kunst og kultur skaber balance i en verden fuld af konflikter og en voksende population. Siden menneskehedens begyndelse har der været et behov for at udtrykke selvet og tidsrelevante emner i kreativ form for at skabe forståelse og vækst. Derfor har kunst og æstetik har en kulturhistorisk funktion.”

Nele Feldmann på ArtNordic 2022

Når du besøger Nele Feldmanns stand på Art Nordic 2022, vil du blive omfavnet af en farverig verden fuld af mystik med værker, der fortæller om tilblivelse og tilværelse, verdener, der kommunikerer varme og livsglæde.

”Jeg lader dig deltage i min opdagelse af femininitet og nærhed til naturen. Jeg ønsker at invitere til en pause samt til at mærke efter, gå i dialog og være i nuet. Publikum kan se frem til dialog og genspejling.”

Køb kunst – sådan finder du kunst, du vil elske hele livet

Ønsker du at købe kunst, men er usikker på, hvor du skal begynde? Frygt ej! I dette blogindlæg deler vi 5 gode råd til at finde kunstværker, der passer perfekt til din smag og stil.

Når kunst og design mødes

Kunsten er en af de vigtigste inspirationskilder for Line Nevers Krabbenhøft, der er head of design hos Art Nordics nye partner SOFACOMPANY. Hun bruger kunsten til at forstå mønster og behov i samfundet, og så mener hun, at kunst og godt design skal være tilgængeligt...

Talenter slipper deres kunst fri på Art Nordic med en hjælpende hånd

Vi har i år oplevet mange kunstnere, som ikke har haft mulighed for at deltage på grund af en begrænset økonomi. Derfor har vi iværksat et nyt koncept, som skal gøre det muligt for nogle af dem at deltage alligevel. Art Nordics talentprogram skal sikre, at vores...

Ahmad Mallah blev statsløs – Så fandt han kunsten

“Jeg omfavner den mørke side og melankolien for at kunne se lyset. Jeg kan ikke ignorere den store kollektive tristhed, som findes i verden for bare at lade som om at alt er okay,”

Christine Lembcke Petersen – Portrætter med noget på hjerte

“Jeg er meget fascineret af kroppen og menneskers udtryk og elsker f.eks. at tegne hænder og øjne, fordi de er så detaljeret, udtryksfulde og fortæller så meget om det enkelte menneske…

Pia Kølbjerg – En kunstnerisk rejse i det mikroskopiske

“Det hele kommer indefra. Det der opstår fremhæves, og en ny orden træder frem. Alt i min kunst handler om det indre organiske. Ud af kaos kommer orden i form af en nyopstået mikroverden. Det hele, farver, former og mønstre skulle gerne ende med at udstråle livsglæde.”

Ann Wiberg – Fra Haute couture til malerkunsten

“Kunsten behøver ingen ord eller forklaringer, det er som et verdenssprog som ingen kan tale, men som kun kan føles.”

Art Nordic bliver en del af Copenhagen Jazz Festival 2022

Copenhagen Jazz Festival skydes i år i gang i weekenden d. 24. – 26. juni. Det er en smuk anledning til at lade jazz’ens toner akkompagnere Art Nordic 2022. Vi har derfor indgået partnerskab med tenorsaxofonisten, komponisten og dirigenten Lars Møller, som er et ikon ikke kun på den danske, men også den internationale jazzscene.

Få to sanselige oplevelser på én gang, når vi forener vin og kunst

Deltag i vinsmagning i forbindelse med Art Nordic, når vores partner Husted Vin byder på Øko- og Naturvinsfestival ved Lokomotivværkstedet.

Art Nordic Spotlight: Balthazar Mattar

“Jeg kredser klinisk omkring det ideologiske sprog, som et apolitisk svin, der svælger i fejringen af al den menneskelige intelligens.”