Christine Lembcke Petersen – Portrætter med noget på hjerte

“Jeg er meget fascineret af kroppen og menneskers udtryk og elsker f.eks. at tegne hænder og øjne, fordi de er så detaljeret, udtryksfulde og fortæller så meget om det enkelte menneske...

Velkommen til Art Nordic Spotlight – en serie, hvor du møder nogle af de talenter, der udstiller på Art Nordic 2022. I dette afsnit får du indblik i den autodidakte pastelkunstner og portrættegner Christine Lembcke Petersens dragende pastelunivers, hvor skønhed og dæmoner mødes på lærredet. Læs mere om Christine L. Petersens tilgang til kunst og hvad du skal glæde dig til at opleve på Art Nordic nedenfor:

“Jeg stræber efter at skabe både smuk og provokerende kunst – deraf navnet Art-Attitudes. Alle mine værker skal have attitude.”

Menneskets stræben efter skønhed og perfektion er ifølge Christine L. Petersen et forsøg på at undertrykke fejl, mørke sider og indre dæmoner. Denne stræben portrætterer Christine L. Petersens værker i kunstnerisk debat med emner som identitet, kønsroller og balancen mellem det maskuline og feminine udtryk. Strømninger og tendenser, der udspiller sig i samtiden, fungerer ligeledes som stærke inspirationskilder.

“Mit værk ”Beautiful Silence” refererer blandt andet til Me Too, og hvordan de implicerede magthavere har lukket munden på deres ofre i mange år”. 

Også værket “Mother of Nature”, som Christine L. Petersen kreerede i en tid med voldsomme skovbrande i Australien, refererer til, hvordan naturens skønhed også kan vise en brutalitet, når menneskeheden presser klodens ressourcer for meget. 

Beskueren bliver i mødet med Christine L. Petersens værker inviteret til at reflektere over den verden og det samfund, vi alle er en del af.

Kunsten får lov at vokse frem i en symfoni af rapmusik og koordinatsystemer

Til tonerne af alt fra Lil Nas X’s rapunivers, Marshmellos elektroniske beats til Kwamie Livs fløjlsbløde stemme følger Christine L. Petersen en særlig kunstnerisk proces, der leder fra det blanke papir til det færdige kunstværk: 

“Jeg begynder som regel med at lave en form for grafisk collage af det, jeg ønsker at tegne, hvorefter jeg skalerer motivet op i den størrelse, jeg ønsker. Her arbejder jeg med lineal og et koordinatsystem for at få de rigtige proportioner.”

Særligt menneskelige udtryk og portrætter dominerer Christine L. Petersens værker:

“Jeg er meget fascineret af kroppen og menneskers udtryk og elsker f.eks. at tegne hænder og øjne, fordi de er så detaljeret, udtryksfulde og fortæller så meget om det enkelte menneske,” beretter Christine L. Petersen og fortsætter: “Jeg elsker at gå i dybden med detaljer og betegner min kunst som fotorealistisk pop art. Mit ønske er at skabe kunst, som er æstetisk, men samtidig udfordrer sanseindtrykket og fantasien i form af indlejrede budskaber og de mange detaljerede elementer.”

“Jeg har, så længe tilbage jeg kan huske, altid tegnet og malet. Det er mit meditative rum, og jeg kan sidde i flere timer lukket inde i min egen verden. På et tidspunkt arbejde jeg på en tegning i 8 timer og glemte helt at drikke og spise. Det er en vild følelse, når man er i sådan en flowtilstand, og man glemmer alt omkring sig”, fortæller Christine L. Petersen

En kunstnerisk rejse fra olie til pastel

Christine L. Petersens kunstrejse begyndte med oliemaling, men i 2016 blev hun introduceret for pastel hos en spansk kunstner i Malaga. Det blev et skelsættende møde, som skabte en stor passion for stilarten: 

“De farverige blyanter, der kom i alle regnbuens farver og med samme høje pigmentering, som jeg kendte og elskede fra oliemaling, blev mit kunstneriske hjem”.

I 2018 vendte Christine L. Petersen tilbage til København med en stor kollektion og med et ønske om at arbejde professionelt med sin kunst. En næsten udsolgt udstilling hos Galleri KBH Kunst blev et vigtigt vendepunkt for Christine L. Petersen som kunstner, der endelig begyndte at anse og opfatte sig selv som kunstner: 

“Jeg følte for første gang, at jeg havde fundet mig selv som kunster, og jeg kunne se, jeg havde et talent for at arbejde med farver, lys og skygge. Og det passede godt til mit detaljeorienterede blik og lidt perfektionistiske tilgang”, indskyder Christine L. Petersen. 

Glæd dig til at opleve de farverige og attituderige værker til Art Nordic 24.-26. juni 2022, hvor Christine L. Petersen også live-tegner alle tre dage. Læs mere om Christine L. Petersen på hendes kunstnerprofil via linket nedenfor:

Ahmad Mallah blev statsløs – Så fandt han kunsten

“Jeg omfavner den mørke side og melankolien for at kunne se lyset. Jeg kan ikke ignorere den store kollektive tristhed, som findes i verden for bare at lade som om at alt er okay,”

Nele Feldmann – farverige universer af mystik, natur og femininitet.

“Kunst og kultur skaber balance i en verden fuld af konflikter og en voksende population. Siden menneskehedens begyndelse har der været et behov for at udtrykke selvet og tidsrelevante emner i kreativ form for at skabe forståelse og vækst. Derfor har kunst og æstetik har en kulturhistorisk funktion.”

Pia Kølbjerg – En kunstnerisk rejse i det mikroskopiske

“Det hele kommer indefra. Det der opstår fremhæves, og en ny orden træder frem. Alt i min kunst handler om det indre organiske. Ud af kaos kommer orden i form af en nyopstået mikroverden. Det hele, farver, former og mønstre skulle gerne ende med at udstråle livsglæde.”

Ann Wiberg – Fra Haute couture til malerkunsten

“Kunsten behøver ingen ord eller forklaringer, det er som et verdenssprog som ingen kan tale, men som kun kan føles.”

Spotlight: Balthazar Mattar. Om at svælge i fejringen af al den menneskelige intelligens

“Jeg kredser klinisk omkring det ideologiske sprog, som et apolitisk svin, der svælger i fejringen af al den menneskelige intelligens.”

Art Nordic Spotlight: Anna Præcius Lunde

”Maleriet af den flammende rødhårede kvinde med ferskenfarvet hud blev, som dagene gik og med min kunstmentors essentielle råd, omdannet til et portræt af en gammel skaldet kvinde med kolde hudtoner. Der fandt jeg mit udtryk.”

Munroe Martens Richter

”Når jeg arbejder, kan det nogle gange dreje sig om på et intuitivt eller følelsesmæssigt plan at forstå et spørgsmål, som er svært at formulere med ord.” Den nykårede Danmarksmester i portrætmaling er i rivende udvikling på Art Nordic.

Moonmade

“Jeg ønsker at lave noget, som kan få andre til at drømme. Noget som virkelig taler til dem. Jeg plejer at sige, at med drømme flyver jeg med benene på jorden. Jeg mener ikke, at man skal flygte fra virkeligheden, men når man tilføjer noget finurligt til virkeligheden. Så man ikke bare er godt gående, men flyvende. Jeg ser det som at drømme stort, men stadig bevare jordforbindelsen.”

Spotlight: Carla Kjærgaard. Om mødet mellem værk og beskuer

“Jeg er kunstner, fordi det at skabe kunst er noget af det mest værdifulde i mit liv. Kun når jeg skaber kunst, føler jeg mig fri til at udtrykke min indre verden uden skam. Her er jeg i min egen lille boble af accept og frihed og kan udtrykke lige præcis det, jeg vil. Jeg kan udtrykke vrede og frustration uden at skulle tænke på, om andre bliver frastødt, fornærmet eller overvældet af det.”

Julie Celina

”Det er vigtigt at forstå sit eget temperament for at kunne nyde sin proces. Hvis du, modsat mig, elsker hurtige resultater og store armbevægelser, så bør du ikke tvinge dig selv til at bruge mange timer med at skubbe malingen frem og tilbage med de små pensler.”